Ellijot.

Jag älskar helger. Och vardagar. Älskar att helgen bryter av vardagen och att man kan sitta hur länge som helst vid köksbordet och äta frukost.
Älskar att vakna när solen skiner och sen bara slå sig ner för att teckan och måla.
Älskar en hel jävla massa med saker. Oh life. *hjärta*
Så det var ju min helg. Jag tror det går bra, men efter dagens öppet hus på Konstfack har jag blivit rädd igen, för att sedan en stund senare bli helt argh och tänkt "Fuck no! I'm awesome ju!".
För någonstans passar jag väl in också.
Det var ingen fråga, ett faktum utan frågetecken för jag vet ju att det är så.
Imorgon åker Viktor till varma Egypten. Saknade honom så fort vi klev ut ur dörren och sprang till bussen tillsammans.
Men det bästa är att han har skaffat en sjukt snygg longboard. Och en hjälm!
Har alltid haft en liten stor hemlig rädlsa för att han ska slå huvudet i något när han åker.
Imorse när jag åkte till skolan från Viktor så var det så vackert ute. Helt magiskt. Den bussturen var som en liten film, en fin film. Det var ljust och blått och solen kikade över träden och husen. Och snön var fin och orörd.
Måste Konstfacka lite nu innan jag går och lägger mig. Jag ska på riktigt få till det riktigt bra nu vad gäller sömnen.
Men det är så svårt när man hellre vill vara vaken och prata med Viktor.
Hade föresten världens bästa dröm igårkväll! Får skriva ner imorgon så jag inte glömmer bort den.

La valse d´Amémlie - Yann Tiersen.

Har städat, fixat mat och jobbat lite med arbetsproverna. Jag tror att Jekyll har fått en grund nu, och det känns så bra.
Ska göra lite mer relaterat till en till del av arbetsproverna snart. Säger självklart inte vad det skulle kunna vara. På riktigt, man måste fan vara så hemlig man kan med det så inget blir snott. Och jag orkar inte med sånt.
Ingen är hemma förutom jag och Randy. Vet inte om jag ska följa med hem till David och sen ut och festa, behöver liksom tiden kom jag på.
Den är väldigt viktig just nu.
Så jag tror jag hoppar över och hänger med på nästa utgång när jag blivit för instängd i min stora lilla värld och behöver nya intryck.
För nu går det liksom bra. Fortsätt simma, make it work.

Vi äter nästan bara tacos.

Och jag älskar tacos!!! ♥

Frukost i Täby centrum. Tjugoförstajanuaritvåtusentolv.

Segade runt i bäddsoffan. Klockan var väl nästan två så vi steg upp och gick ut.
Viktors buss från centrum går typ en gång i timmen, så jag tyckte vi skulle skita i kaffet och gå raka vägen till stationen. Så vi gjorde det. Det kom ingen buss.
Så.
Vi gick in igen och tillbaka till Kahls. Viktor köpte latte och varsin jättegod pralin med lite lakrits i.
Vi satte oss på en bänk precis vid ingången brevid det stora hålet i marken som ska bli ännu mer butiker i framtiden. En stor krater. Alltid lika konstigt när man går förbi och tittar ner i den. Jag måste alltid stanna och titta och tänka "Marken fanns precis där det nu är luft. Jag har åkt kundvagn och sprungit runt mitt i natten eller gjort annat där."
Hur som, tiden stod lite still när vi satt där. Och det var mysigt.
Sen så gick vi till biblioteket och kollade på böcker innan vi fortsatte till tågstationen och skiljdes åt.
Puss.

Dagen då Viktor fick höra min konstiga men oh so awesome playlist.

Viktor är finast ♥
Igår var vi hos Ankan och Mark på pyjamasparty, yay! Det var längesen vi sågs typ och det kändes lite konstigt med tanke på hur allt var förra året, men det är glömt. Skönt!
Icca var också där, så det var ju awesome.
Somnade väl ganska tidigt, vaknade vid sju och så var typ alla borta förutom Ankan och Viktor som satt och kollade på film. Det är ju den vanliga tiden som jag mekaniskt brukar gå upp och dra iväg så jag kollade på slutet av filmen. Sen somnade alla.
Jag älskar den här bilden.

Revolution starts with you.

Tror det var bra att jag drog in ett arbetsbord till mitt rum! Känns mycket bättre, och...jag har världens idé. Den känns elektrisk just nu så jag ska nog inte sova så jättemycket.
Jag tror på den. Tror på konceptet jag har och hoppas dom som bedömmer också kommer att göra det. Just för uppgiften Inspiration har jag alltid haft samma mål och tanke, men inte en klar bild alls. Inte för att jag har det nu, inte helt och hållet, men det kan man ju aldrig ha förrän man är klar.
Ska nog ta fram färgerna nu och se vilka som skulle passa, samt kolla in typografin.
Det kommer att bli _legendary_.
JAG FÅR FAKTISKT SÄGA SÅ. Why hold it back? Jag vill inte, okej? Känns ju bara megalöjligt.
Om man inte tror på sig själv, vem ska då göra det? Jag menar, folk kan ju göra det ändå, men det är inte samma sak och inte tillräckligt. Man måste ju ha det själv först och främst. Superviktigt! Ska skriva det på min panna.

Nej, jag har inte kommit över det än.

Paniken alltså. Om nåt så har den snarare växt sig större och större som en återkommande kvällsångest. Tänker inte alls på det när jag är i skolan för då koncentrerar jag mig så mycket på annat.
Ska kolla upp när skulptursalen är ledig imorgon så kan jag jobba i skolan lite också.
Men varför i hela friden jagar jag upp mig så jäkla mycket? Visserligen är det det enda jag vill ha just nu, och jag har velat det så länge, men nu blir det bara tvärstopp som om någon limmat fast mig.
Nu har jag även flyttat mitt piano till vardagsrummet för tillfället för att jag ska kunna ha ett arbetsbord i mitt pyttelilla rum. Det ser för jävligt ut, men jag får fixa det imorgon.
Så hur och varför blir det så fel?!? Jag vet att jag kan. Sluta dumma dig Rosie. Sluta flumma. Sluta få panik och tänk på nuet, gör en sak i taget.
En sak i taget.
Rage.
P.S
Om jag börjar drömma mardrömmar om Konstfacksmonster måste jag söka hjälp.
D.S
Perfekta porträttet av mig just nu. Dock inte blond, men men.

Två månader är inte mycket.

Nu känner jag paniken. Den är verkligen jättejobbig, vill bara kasta varmt kaffe på den.

Dagen som tillslut blev bra.

Vilken sktidag!
Först kunde jag inte somna och så började jag må illa. Någon gång antar jag att jag somnade (eftersom att jag vaknade till väckarklockan).
Men sen mådde jag bara ännu sämre. Kände mig spyfärdig i flera timmar...och på det läggs även mensvärk till.
Så då började jag gråta istället, som om det skulle göra allting bättre, men alltså jag hatar känslan av illamående. Jag hatar att inte kunna göra nåt helt och fullt och bara gå runt hemma som ett litet ingenting.
Inget vart bättre. Mina ögon blev helt puffy.
Dock blev det bättre, vid typ tre visserligen så det tog ju ett tag.
Så då åkte jag hem till Viktor och var med honom en stund.
Det var bäst, räddade min dag. Hjälpte honom att göra plättar (dom var goda) och sen så behövde jag åka till teatern.
Det var också underbart! Vi hade så galet och stört kul både under och efter lektionen, så mina abs kommer att synas snart, lagom till sommaren.
Älskar när dagar som till det mesta varit kassa blir fina ändå. Känns bra att somna nu.
xx

Newkid - Jag gråter bara i regnet.


"We all get stuck."

“We all get stuck as designers. Don’t forget that.
“No matter who you are, the number of accolades you’ve received, or the past successes you’ve had, it’s still hard. You can look at this a few ways, but I largely take comfort in it.
“Becoming a good designer is, in my mind, directly related to one’s curiosity and willingness to work. If you keep asking questions and deliberately practicing your craft, you get better. It’s that simple. So when it feels difficult and you want to scream, grab a pencil and a big blank sheet of paper, and just start drawing. With each iteration you’re closer.”
— ERIC KARJALUOTO, SMASHLAB
“We all get stuck as designers. Don’t forget that.
“No matter who you are, the number of accolades you’ve received, or the past successes you’ve had, it’s still hard. You can look at this a few ways, but I largely take comfort in it.
“Becoming a good designer is, in my mind, directly related to one’s curiosity and willingness to work. If you keep asking questions and deliberately practicing your craft, you get better. It’s that simple. So when it feels difficult and you want to scream, grab a pencil and a big blank sheet of paper, and just start drawing. With each iteration you’re closer.”
— ERIC KARJALUOTO, SMASHLAB

Första skolveckan för den här terminen är avklarad och det har varit awesome trots den derpiga läraren vi hade den här veckan. Hon bara försvann hela tiden, hade ingen som helst tålamod och var typ långt ifrån inspirerande. Som tur är har vi henne bara nu och kanske under någon annan kurs längre fram. Inga tråkiga lärare kan hindra mig från att ha det awesome i alla fall, så...woho!
Vi har hur som helst jobbat med screentryck (photoscreen) den här veckan och jag älskade det. Smög in till grafiksalen efter skolan igår och jobbade järnet av mig i min ensamhet (haha). Bor i princip i skolan känner jag.
Annars har jag suttit och nördat typografi, som är så sjukt jätteintressant och fint!
Snart ska jag ta tag i problemet med att jag måste betala räkningen för försenade böcker så jag kan låna en massa coola saker igen för jag saknar det.
Sa jag att jag inte jobbat alls under lovet? För det har jag inte. Men nu är jag taggad till tusen! SÅ SKÖNT.
Började läsa min bok som jag äntligen fått hem, "Out of our minds" av Ken Robinson som handlar om kreativitet. Har bara läst 10 sidor kanske, men älskar den redan vilket jag kände på mig att jag skulle när jag fick höra talas om den.
Okej, hej då, har saker i huvudet jag måste få ut på annat sätt än i text!

Hot Fuzz och Harry B. James.

Awesome dag med Viktor! Han fick äta lasagne hos mig igen, vi kollade på Hot Fuzz och hade det mysigt innan vi skulle ut och träffa hans polare Jocke och hans tjej. Drog till Harry B. James, tog några öl och hade det bra på många sätt. Lite busigt. Vi kom hem tre-halvfyra tror jag. Det var så skönt att lägga sig i sängen då.
Vaknade sent idag. Kollade lite på Pokémon medan vi åt frukost.
Resten av dagen har jag mest chillat efter att Viktor åkt iväg. Har planerat en massa grejer, så imorgon/idag när jag vaknar har jag mycket att göra.
Ska titta mer på Konstfacksgrejerna, nu när lovet är över måste jag komma igång med en gång. Blev ju inte alls mycket tid till det över jul och nyår som jag först hade tänkt, men det hade ju varit ett helt perfekt lov också. Helt klart värt allt.


Stockholm Swing @ Nada.

Igår hade jag en revlig kväll med Isabelle, Anna och Fritjof på bar Nada. Isa åkte till Thailand idag...men tiden går alltid fort så hon är snart hemma igen!
Det var i alla fall awesome musik som spelades av (f.d?) AIDSarna, vilket jag tycker är extremt viktigt. Dålig musik är inte okej bara.
Om det är torsdag idag/imorrn så ska jag träffa Viktor sen. Yay!
Snart börjar även skolan. Hjälp! Är taggad som fan men...aaaaah!
Det är januari, så alltså om två månader vet jag säkert att jag kommer vara helt hype av panik och stress på ett bra sätt.
Sömnlös, yes. Glad, yes. Rädd, yes.
Men så värt det! Oavsett hur det slutar. Så det så.

Flight of Apollo: Nyår, längtan och 2012-peppen.

Blev lite stressigt precis innan tolvslaget. Vi var för upptagna med att ta farväl av 2011.
Vi kastade på oss kläderna, tog champagnen och skyndade oss ut.
Det var jättefint. Fyrverkerier över hela horisonten. Man ser allt så klart från där jag bor, men vi gick ändå ner och ut. Tror mest att det blev utav farten i att få komma ut och ta in det nya året, för vi såg inte lika bra som från loftgången.
Men det var ändå fint.
Inte världens fest, inte ett dussin olika vänner och bekanta eller stampande klackar som blir starkare under nedräkningen. Det fanns inte någon nedräkning överhuvudtaget.
Viktor och jag tog varandra i händerna och gick ut. Det doftade av avfyrade fyrverkerier överallt, som mamma älskar.
Det blev en jättekort promenad till busshållsplatsen och sen tillbaka medans vi kollade på himlen och drack våran dricka. Det kändes skönt att vara med honom.
När vi gick hem igen satte i oss på köksgolvet och pratade om små saker och stora saker. Mål och allt annat och hade det mysigt.
Jag ser fram emot 2012. Jättemycket. Verkligen. Ser fram emot att resa lite, att det blir varmare och ljusare ute...jag ser fram emot alla stunder med min Viktor, mina vänner och skolan som blir fina minnen för livet.
Jag ser fram emot allt man kommer att kämpa för det här året.
Kan knappt vänta tills det blir vår. Kan knappt vänta tills imorrn och dagen efter det...till nästa vecka.
Jag behöver inte veta exakt vad det är jag längtar efter och ser fram emot, men det drar i mig och jag vill framåt!
Det känns helt enkelt som om det här blir ett helt awesome år.

RSS 2.0